Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis Gebedsgebouw Deimanstraat 7 (Moskee El Mouahidin)


Het Kerkgebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1924 als Nederlandse Hervormde Laakkapel.  In 1966 is het Andreaskerk gaan heten en vanaf  het jaar 2000 is de naam  veranderd in Laakkapel. De algemene kerkenraad van de protestantse gemeente in Den Haag heeft op 20 november 2012 definitief besloten Laakkapel te sluiten.  Na de afscheidsdienst  op 25 november 2012 werden  enkele religieuze voorwerpen  overgebracht naar diaconaal centrum “De Oase” aan de Van Meursstraat in de Spoorwijk.


In 2013 is De Laakkapel is overgenomen door de Stichting El Mouahidin en ingericht als Moskee vanaf de maand Ramadan in augustus 2013 officieel in gebruik genomen.  De oude locatie aan de Draaistraat  was zeer klein voor de gemeenschap, bovendien was er geen ruimte voor de vrouwen. In tegenstelling tot de oude kleine moskee, biedt het gebouw aan de Deimanstraat 7 genoeg ruimte voor zowel mannen en vrouwen. Vrouwen hoeven gelukkig dan niet meer zo ver te lopen naar een andere moskee in een heel andere buurt. Het huidige gebouw is voorzien van hedendaags comfort  maar de  authentieke karakter is wel behouden.


Om het gebouw in conditie te blijven houden kost tijd en geld.


Een Sadaka (gift) voor onderhoud aan  de  moskee is één van de mooiste Sadakaat die men kan geven. Steun Moskee El Mouahidin door  een donatie te doen


Share this…
Doneer hier!

Faciltiteiten

Gebedsruimte

Gebedsruimte

Wasruimte <br> (Woedoe / ritueel reinigen)

Wasruimte
(Woedoe / ritueel reinigen)

Koranlessen <br> voor jong en oud

Koranlessen
voor jong en oud

Vrouwenruimte

Vrouwenruimte

Arabische lessen <br> voor jong en oud

Arabische lessen
voor jong en oud

Dodenwassing en Djanazah

Dodenwassing en Djanazah